onsdag 22 augusti 2012

Chanel-jackan är återigen aktuell

Även denna höst är den Chanelinspirerade korta dräktjackan aktuell. Jackan som lanserades av modedesignern Coco Chanel förra seklet har i princip alltid varit aktuell, men nu är det återigen extra populär.

Chanel-jackan är en kort och figursydd dräktjacka, med eller utan bandkanter och oftast utan krage. Flera varianter på temat finns att välja på idag, inte minst finns den i allt från finaste sidentyg till stickat och jersey.

Med en Chanel-jacka blir du lätt dressad och lite uppklädd. Antingen väljer du att bära den till en lite finare byxa och får en snygg buisness-look, eller varför inte till jeans för en mer vardaglig, men ändå stylish look.

Lite att tänka på för dig som är sugen på en Chanel-jacka:

  • Den passar bäst till dig som har balans mellan axlar och höfter (lika breda) eller något bredare axlar än höfter. Om du har liten och tunn överkropp och är bred över rumpa, höfter och lår så kommer du att se ännu bredare ut nedtill.
  • Du som har kort överkropp bör leta efter en lite längre modell som längdar livet.
  • Se över om halsringningen klär din ansiktsform. En Chanel-jacka med rund halsringning till ett runt ansikte kan förstärka "rundheten" - sätt en halsduk runt halsen för att ändra formen, eller se om du hittar en modell med krage. 
Coco Chanel



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...